domácí kečup

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 1 láhev
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 800 g rajčat můžete použít čerstvá nebo konzervovaná rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky chilli papričky
  • 80 ml octa
  • 50 g cukru
  • 2 lžíce olivového oleje

Instrukce

  • Pokud používáte čerstvá rajčata, oloupejte je a nakrájejte na menší kusy. Pokud používáte konzervovaná rajčata, nechte je okapat.
  • Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kusy.
  • V hrnci na olivovém oleji opečte cibuli a česnek dozlatova.
  • Přidejte rajčata, mleté koření (kmín, skořici, hřebíček, papriku) a chilli papričku. Vařte asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  • Přidejte sůl, pepř, ocet a cukr. Směs vařte dalších 10-15 minut.
  • Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
  • Pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladké konzistence. Pokud by byl kečup příliš hustý, můžete přidat trochu vody.
  • Vraťte směs zpět na sporák a vařte ještě 5-10 minut, dokud kečup nedosáhne požadované konzistence.
  • Hotový kečup přelijte do sklenic nebo lahve a nechte úplně vychladnout.
3 Komentářů
  1. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Taky bych ráda vyzkoušela. I domácí tatarku.

  2. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    To chapu. Sikula. My pak majdu používáme i na domácí pizzu.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Recept si už nepamatuji, ale když jsem dříve měla zahradu a urodilo se, vařila jsem kečup…. Te´d v paneláku není přísun rajčat, z kupovaných to není ono.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account