domácí kečup
Ingredience
- 800 g rajčat můžete použít čerstvá nebo konzervovaná rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky chilli papričky
- 80 ml octa
- 50 g cukru
- 2 lžíce olivového oleje
Instrukce
- Pokud používáte čerstvá rajčata, oloupejte je a nakrájejte na menší kusy. Pokud používáte konzervovaná rajčata, nechte je okapat.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kusy.
- V hrnci na olivovém oleji opečte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte rajčata, mleté koření (kmín, skořici, hřebíček, papriku) a chilli papričku. Vařte asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte sůl, pepř, ocet a cukr. Směs vařte dalších 10-15 minut.
- Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
- Pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladké konzistence. Pokud by byl kečup příliš hustý, můžete přidat trochu vody.
- Vraťte směs zpět na sporák a vařte ještě 5-10 minut, dokud kečup nedosáhne požadované konzistence.
- Hotový kečup přelijte do sklenic nebo lahve a nechte úplně vychladnout.
Taky bych ráda vyzkoušela. I domácí tatarku.
To chapu. Sikula. My pak majdu používáme i na domácí pizzu.
Recept si už nepamatuji, ale když jsem dříve měla zahradu a urodilo se, vařila jsem kečup…. Te´d v paneláku není přísun rajčat, z kupovaných to není ono.