Pokud používáte čerstvá rajčata, oloupejte je a nakrájejte na menší kusy. Pokud používáte konzervovaná rajčata, nechte je okapat.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kusy.
V hrnci na olivovém oleji opečte cibuli a česnek dozlatova.
Přidejte rajčata, mleté koření (kmín, skořici, hřebíček, papriku) a chilli papričku. Vařte asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
Přidejte sůl, pepř, ocet a cukr. Směs vařte dalších 10-15 minut.
Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
Pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladké konzistence. Pokud by byl kečup příliš hustý, můžete přidat trochu vody.
Vraťte směs zpět na sporák a vařte ještě 5-10 minut, dokud kečup nedosáhne požadované konzistence.
Hotový kečup přelijte do sklenic nebo lahve a nechte úplně vychladnout.