Domácí hummus

Vytisknout recept

Domácí hummus

 

Na výrobu domácího hummusu, což je cizrnová pomazánka, potřebujete Tahini pastu. To je pro změnu pasta ze sezamových semínek.

Jelikož jsem z malého města, tak Tahini pastu jsem tu nejen nesehnala, ale prodavačky v obchodech ani netušily, co to je.

Naštěstí sezamová semínka jsem koupila, a pastu si sama vyrobila.

Recept najdete zde:  

 

https://www.zenysro.cz/recepty/prilohy/tahini-pasta

 

 

A samotný hummus? - postup:

 

Uvařenou a vychladlou cizrnu nebo jednu plechovku (400 g) cizrny zcedíme a dáme do mixéru, zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme do hladka. Přidáme šťávu z půlky citronu, sůl, pepř, jeden až dva prolisované stroužky česneku a 2 lžíce tahini pasty. Podle potřeby ještě olivový olej, aby pomazánka měla správnou konzistenci. Mixujeme tak douho, dokud není pomazánka hladká.

 

Potom podáváme, my nejíme pečivo, jen křehké cheby, na nich je to vynikající.

Lze přidat i zelenou petržel, řeřichu nebo třeba červenou kápii.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1ks - cizrna
1/2ks - citron
2lžíce - olivový olej
1stroužek - česnek
2lžíce - tahini pasta
ks - sůl a pepř
příprava - 10
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account