
Domácí cereálie
Ingredients
- Mleté ovesné vločky 150 g
- Mandle loupané 50 g
- Mleté lněné semínko 20 g
- Kakao 20 g
- Arašídové máslo 2 lžíce
- Sirup z agáve 3 lžíce
- Jablečné pyré s mangem 60 g
- Sůl 1 špetka
- Ovesný nápoj
Instructions
- Ovesné vločky a mandle rozmixujte na mouku. Smíchejte s kakaem, mletým lněným semínkem, arašídovým máslem, agáve sirupem, ovocnou přesnídávkou a špetkou soli.
- Vypracujte na hladké těsto, které nechte 10 minut odpočinout, poté ho rozdělte na 4 části.
- Z každé z nich vyválejte tenkého hada, kterého pak rozkrájejte na malé kostičky. Pokud chcete výsledný tvar kulatý, vytvarujete je jednotlivě na kuličky.
- Pečte 20 minut na 180 °C na plechu s pečícím papírem.
- K servírování jsou cereálie skvělé s ovesným nápojem či do kokosového jogurtu.
Moc dobré. Také jsem kdysi dělala cereálie- říkali jsme tomu granola, bylo to trochu jiné, ale dobré.
Granola je nejlepší
křupavá.
Tak domácí jsem ještě netvořila…..ale třeba někdy odzkouším.
Určitě.
také jsem dříve dělávala domácí, hlavně, když to děti vyžadovaly každý den k snídani…
Super, nejlepší jsou domácí, ale také jako urychlení nebo na cesty volím bohužel i kupované.