Domácí cereálie

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Mleté ovesné vločky 150 g
  • Mandle loupané 50 g
  • Mleté lněné semínko 20 g
  • Kakao 20 g
  • Arašídové máslo 2 lžíce
  • Sirup z agáve 3 lžíce
  • Jablečné pyré s mangem 60 g
  • Sůl 1 špetka
  • Ovesný nápoj

Instrukce

  • Ovesné vločky a mandle rozmixujte na mouku. Smíchejte s kakaem, mletým lněným semínkem, arašídovým máslem, agáve sirupem, ovocnou přesnídávkou a špetkou soli.
  • Vypracujte na hladké těsto, které nechte 10 minut odpočinout, poté ho rozdělte na 4 části.
  • Z každé z nich vyválejte tenkého hada, kterého pak rozkrájejte na malé kostičky. Pokud chcete výsledný tvar kulatý, vytvarujete je jednotlivě na kuličky.
  • Pečte 20 minut na 180 °C na plechu s pečícím papírem.
  • K servírování jsou cereálie skvělé s ovesným nápojem či do kokosového jogurtu.
6 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Moc dobré. Také jsem kdysi dělala cereálie- říkali jsme tomu granola, bylo to trochu jiné, ale dobré.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Granola je nejlepší 🙂 křupavá.

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Tak domácí jsem ještě netvořila…..ale třeba někdy odzkouším.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Určitě.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    také jsem dříve dělávala domácí, hlavně, když to děti vyžadovaly každý den k snídani…

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Super, nejlepší jsou domácí, ale také jako urychlení nebo na cesty volím bohužel i kupované.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account