Domácí bylinkový sirup
Ingredience
- 500 g čerstvé bylinky - máta, meduňka, rozmarýn a jiné bylinky dle vlastní chuti
- 3 l voda
- 3 kg cukr
- kyselina citrónová
- rocha tvrdého alkoholu - slivovice či vodky pro zakonzervování
Instrukce
- Do velkého hrnce vložte všechnu vodu a cukr a přiveďte pomalu k varu. Průběžně míchejte, aby se Vám cukr nepřipálil a pomalu se rozpustil. Do sladké vroucí vody přidejte nasekané, dobře umyté bylinky a dobře zamíchejte. Odstavte a nechejte 24 hodin pod pokličkou vylouhovat.Za 24 hodin vývar přelejte přes síto, přidejte kyselinu citrónovou dle chuti a nechte opět 24 hodin odstát v klidu.Následně můžeme nalévat do láhví, které jsou vypláchnuty horkou vodou. Do každé naplněné láhve přilejte trošku alkoholu, aby Vám sirup vydržel.