Domácí bylinková majonéza s česnekem
Ingredience
- 2 ks žloutek
- 1 lžíce citronová šťáva
- 150 ml slunečnicový olej
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 3 snítka petrželka hladkolistá
- 1 stroužek česnek
Instrukce
- Do mísy dejte žloutky, přilijte citronovou šťávu a začněte důkladně šlehat metlou. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej. Vytrvejte a stále šlehejte, směs začne postupně houstnout, pár minut to ale zabere. Jakmile docílíte husté, hladké a pevné konzistence, je hotovo.
- Do majonézy vmíchejte hořčici, nadrobno nasekanou petrželku a důkladně utřený česnek. Ochucená majonéza je skvělá k čerstvé zelenině, ale i k rybám nebo pečenému masu. Spotřebujte ji co nejdříve.
Určitě bude dobrá, ale vzhledem k tomu, že u nás se spotřebuje tak jedna sklenička majolky za rok, tak to si jí v klidu koupím, nám stejně nejvíc chutná Hellmannska.
Tak to já jsem v dětství mohla tatarku a majonezu ke vsemu a nyni jsem ji nemela 10 let a nechybi mi… asi jsem se prejedla..nedavno jsem mela i koprovy dip, letni omacku s bazalkou, myslim, ze je mnohem zdravejsi a chutnejsi omacek…
no já používám v podstatě jen do bramborového salátu a trošku sem tam do nějaké pomazánky ala vajíčková…prostě menší sklenička na rok
Děkuji.
Tak tohle musíme s manželem vyzkoušet! Moc děkuji za recept! 🙂 Jen musím koupit čerstvou petrželku, máme jen sušenou, a dijonskou hořčici, poněvadž máme jen “obyč”.
Hmmm, asi taky zkusím… to vypadá dobře 🙂
Super, budu ráda.