Go Back
+ servings

Domácí bylinková majonéza s česnekem

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 ks žloutek
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 150 ml slunečnicový olej
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 3 snítka petrželka hladkolistá
  • 1 stroužek česnek

Instrukce

  • Do mísy dejte žloutky, přilijte citronovou šťávu a začněte důkladně šlehat metlou. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej. Vytrvejte a stále šlehejte, směs začne postupně houstnout, pár minut to ale zabere. Jakmile docílíte husté, hladké a pevné konzistence, je hotovo.
  • Do majonézy vmíchejte hořčici, nadrobno nasekanou petrželku a důkladně utřený česnek. Ochucená majonéza je skvělá k čerstvé zelenině, ale i k rybám nebo pečenému masu. Spotřebujte ji co nejdříve.