Domácí banánová zmrzlina

Vytisknout recept
Příprava této zmrzliny je víc jak jednoduchá a ještě při ní zpracujeme banány, které nám tu a tam v létě stihnou přezrát.
Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Ty vhodíme do mixeru, pokapeme citronovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Přisypeme krupicový cukr s vanilkovým cukrem a zalijeme smetanou ke šlehání.
Opět vše promixujeme. Vzniklou směs přelijeme do misky a dáme zmrznout do mrazničky. Během mražení můžeme směs ještě promíchat.

4ks - vyzrálé banány
1ks - vanilkový cukr či vanilkový lusk
1ks - smetana na šlehání 250 ml
ks - citronová či limetková šťáva z půlky plodu
ks - krupicový cukr - není nutno
příprava - 5
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account