Cuketový "nákyp"

Vytisknout recept
Rodiče nás zásobují cuketami ze zahrádky a tak po polévce došlo na "nákyp".
Vzala jsem dvě poměrně velké cukety, ty umyla a na hrubém struhadle nastrouhala do odkapávací mísy. Lehce jsem cuketu osolila a nechala "vypotit", ve finále jsem jí pak co nejvíce ještě rukama vymačkala, aby pustila co nejvíce vody.
Do mísy jsem si mezitím nastrouhala na hrubo salám a na jemno sýr, nakrájela na slabá kolečka jarní cibulku...Vše promíchala a přidala "vyždímanou" cuketu, vyklepla jsem 4 vajíčka, přidala koření a 2 stroužky česneku a vše důkladně smíchala. Na závěr jsem přisypávala mouku s práškem do pečiva.
Hlubší plech jsem vymazala máslem, ale může se i olejem či sádlem, cuketovou směs rozprostřela a dala péct.
Podávat můžeme za tepla i studený, zrovna tak jen samotný třeba se zeleninovým salátem a nebo může být přílohou bramborová kaše či vařené brambory. Záleží, jak kdo má rád. Dobrou chuť!.
2ks - cukety větší
400g - salám Gothaj či jakýkoli jiný
250g - Eidam strouhaný
ks - jarní cibulka 1/2 svazku
4ks - vejce celá
200g - mouka hladká špaldová zhruba
1/2ks - prášek do pečiva - sáček
ks - sůl, pepř, majoránka, česnek
příprava - 30
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account