Cuketový guláš

Vytisknout recept

Dneska jsem udělala hrnec cuketového guláše, který máme moc rádi.

Příprava:

 

Jako první jsem si oloupala velkou cuketu, pak ji nakrájela na plátky,

vydlabala vatový vnitřek se semínky a na tácu jsem ji nasolila.

Takto jsem nechala asi půl hodiny vyplakat, potom jsem každý plátek

omyla pod tekoucí vodou a nakrájela cuketu na kostičky.

Cibulku na drobno, klobásu taky nějak na menší kousky.

Postup:

Do kastrolu jsem dala lžíci sádla, po jeho rozpuštění cibulku a po

orestování jsem přidala klobásu. Vše jsem hezky osmažila,

zasypala červenou paprikou, pak jsem přidala cuketu a pořádně promíchala.

Podlila horkou vodou a nechala jsem dusit pod pokličkou.

Občas promíchala a dolila vodu. Asi po 15. minutách jsem přidala

skleničku krájených sušených rajčat. (Je menší, spíš malá).

Po přimíchání rajčat ochutnáme a podle potřeby osolíme, přidáme pepř,

či gulášové koření, prostě dohutíme podle sebe. Kdo chce, může zahustit.

Když je cuketa měkká, máme hotovo.

Podáváme s chlebem nebo s bulkami.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1ks - cuketa
2ks - uzenina
1ks - cibule větší
ks - sušená rajčata
ks - sůl, pepř, gulášové koření, paprika sladká
ks - voda na podlití
1lžíce - sádlo
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account