Dneska jsem udělala hrnec cuketového guláše, který máme moc rádi.
Příprava:
Jako první jsem si oloupala velkou cuketu, pak ji nakrájela na plátky,
vydlabala vatový vnitřek se semínky a na tácu jsem ji nasolila.
![](/images/tinymce-images/images/1_5fba4375a6ae2.jpg)
Takto jsem nechala asi půl hodiny vyplakat, potom jsem každý plátek
omyla pod tekoucí vodou a nakrájela cuketu na kostičky.
Cibulku na drobno, klobásu taky nějak na menší kousky.
Postup:
Do kastrolu jsem dala lžíci sádla, po jeho rozpuštění cibulku a po
orestování jsem přidala klobásu. Vše jsem hezky osmažila,
zasypala červenou paprikou, pak jsem přidala cuketu a pořádně promíchala.
Podlila horkou vodou a nechala jsem dusit pod pokličkou.
Občas promíchala a dolila vodu. Asi po 15. minutách jsem přidala
skleničku krájených sušených rajčat. (Je menší, spíš malá).
Po přimíchání rajčat ochutnáme a podle potřeby osolíme, přidáme pepř,
či gulášové koření, prostě dohutíme podle sebe. Kdo chce, může zahustit.
Když je cuketa měkká, máme hotovo.
Podáváme s chlebem nebo s bulkami.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
![](/images/tinymce-images/images/ksoticky.jpg)
1ks - cuketa 2ks - uzenina1ks - cibule většíks - sušená rajčataks - sůl, pepř, gulášové koření, paprika sladkáks - voda na podlití1lžíce - sádlopříprava - 30vaření - 30