
Cuketový guláš
Dneska jsem udělala hrnec cuketového guláše, který máme moc rádi.
Příprava:
Jako první jsem si oloupala velkou cuketu, pak ji nakrájela na plátky,
vydlabala vatový vnitřek se semínky a na tácu jsem ji nasolila.
Takto jsem nechala asi půl hodiny vyplakat, potom jsem každý plátek
omyla pod tekoucí vodou a nakrájela cuketu na kostičky.

Cibulku na drobno, klobásu taky nějak na menší kousky.
Postup:
Do kastrolu jsem dala lžíci sádla, po jeho rozpuštění cibulku a po
orestování jsem přidala klobásu. Vše jsem hezky osmažila,
zasypala červenou paprikou, pak jsem přidala cuketu a pořádně promíchala.
Podlila horkou vodou a nechala jsem dusit pod pokličkou.
Občas promíchala a dolila vodu. Asi po 15. minutách jsem přidala
skleničku krájených sušených rajčat. (Je menší, spíš malá).

Po přimíchání rajčat ochutnáme a podle potřeby osolíme, přidáme pepř,
či gulášové koření, prostě dohutíme podle sebe. Kdo chce, může zahustit.
Když je cuketa měkká, máme hotovo.
Podáváme s chlebem nebo s bulkami.
Dobrou chuť přeje Hudlenka

1ks - cuketa
2ks - uzenina
1ks - cibule větší
ks - sušená rajčata
ks - sůl, pepř, gulášové koření, paprika sladká
ks - voda na podlití
1lžíce - sádlo
příprava - 30
vaření - 30