"Cukeťák" na plech

Vytisknout recept
Cukety omyjeme, rozpůlíme, pokud jsou hodně mechové, tak střed vydlabeme, jinak můžeme nechat a nastrouháme na hrubém struhadle ideálně do mísy na zcezení těstovin, lehce osolíme a počkáme, až pustí vodu. Já tedy cuketu dost "vyždímám", aby v ní vody zůstalo co nejméne.
Mezitím si do větší mísy na hrubém struhadle nastrouháme špekáčky, na jemném struhadle eidam. Následně přidáme cuketu, celá vejce, koření. Vše (klidně i rukou) promícháme a dle potřeby přidáme pár lžic špaldové mouky. Necháme chvíli propojit.
Plech střední velikosti buď omastíme olejem či máslem a vysypeme drtkem hrubé mouky či strouhanky.
Troubu rozehřejeme na cca 180°C, těsto nandáme na pekáček a dáme péct.
Dělávala jsem i variantu, kdy se do těsta přidávalo cca 1/2 sáčku kypřícího prášku, tentokrát jsem ho nedala a nijak v jídle nechyběl.
2ks - cukety větší
4ks - špekáčky kvalitní
250g - sýr eidam k nastrouhání
4ks - vejce celá
4-5lžíce - špaldová celozrnná mouka
ks - sůl, mletý pepř, česnek, majoránka dle chuti
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account