Cukeťák - lehká večeře

Vytisknout recept
Cukeťák si získá vaše chuťové buňky a stane se rychle součástí lehkého večerního jídelníčku.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 8 osob
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 mladá cuketa zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky
  • 150 g tvrdého sýra typu gouda nastrouhaného
  • 100 g oblíbeného měkkého salámu
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky Babiččina volba
  • sůl muškátový oříšek
  • hladkolistá petrželka
  • doplňkově podle sezony – rajčátka sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi

Instrukce

  • Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.
  • Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.
  • Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Může to být dobré. Někdy vyzkouším.

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    mnam, jen bych zmenila mouku, muze se i spaldova?

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    pekla jsem zrovna včera 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account