Cukeťák - lehká večeře
Ingredience
- 1 mladá cuketa zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky
- 150 g tvrdého sýra typu gouda nastrouhaného
- 100 g oblíbeného měkkého salámu
- 3 rozšlehaná vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky Babiččina volba
- sůl muškátový oříšek
- hladkolistá petrželka
- doplňkově podle sezony – rajčátka sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi
Instrukce
- Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.
- Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.
- Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
Může to být dobré. Někdy vyzkouším.
mnam, jen bych zmenila mouku, muze se i spaldova?
Neli, já jinou než špaldovou nedávám, ale nyní dělám i bez mouky… A je to dobré, jen ne tak vysoké.
https://zenysro.cz/blogy/recepty/lehky-nakyp-z-cukety/
pekla jsem zrovna včera 🙂