Cuketa k nedělnímu obědu? Proč ne!

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 ks Malá cuketa
  • 1 ks Patizon
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 2 ks Vejce
  • 50 g Sýr na strouhání
  • 1 dcl Mléko
  • 2 stroužek Česnek
  • Sůl
  • Koření dle chuti
  • Olej

Instrukce

  • Ráno jsem oloupala jednu středně velkou cuketu a jeden patizon, nakrájela na asi 1 cm široké plátky. Semínkla z patizonu jsem vyloupala, v cuketě žádné nebyly.
    Plátky jsem rozložila na tác a osolila. Nechala jsem asi půl hodiny vypotit, pak jsem plátky otočila a udělala totéž. 
    Nakonec jsem zeleninu omyla pod tekoucí vodou a nechala vykapat.
    V misce jsem si smíchala dvě vejce, která jsem nejprve rozkvedlala, přidala mouku, mléko, trochu soli a pepře. Udělala těstíčko.
    Na hluboký talíř jsem dala rozetřený česnek a zakápla ho olejem (olivovým)...
     
    Když byly kousky cukety a patisonů okapané, tak jsem je nejprve namáčela v oleji s česnekem a pak v těstíčku. Přendala na plech a dala do vyhřáté trouby asi na 15 min. péct na 180°C. Hezky do zlatova.
    Protože mi pár kousků zbylo, tak ty jsem usmažila klasicky na pánvi.
    Podávala jsem s bramborem a rajčatovým salátem a musím se pochlubit, že jsme si na dnešním obědě náramně pochutnali. 
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account