Crostini s Roquefortem – rychlý a přitom luxusní předkrm

Vytisknout recept

Roquefort – ovčí sýr s modrou plísní

Tento sýr patří k světově nejproslulejším plísňovým sýrům. Je prvním francouzským sýrem, který získal v roce 1925 ochrannou známku. I když se během pár let začaly v oblastech jižní Francie vyrábět zdařilé napodobeniny tohoto sýru, jako pravý Roquefort lze označit pouze sýry zrající v jeskyních hory Mont Combalou poblíž obce Roquefort-sur-Soulzon ve střední Francii.

Recept

Tento recept ocení každý milovník sýru typu roquefort a milovníci rychlých předkrmů!
Francouzkou bagetku si rozpůlíme a každou půlku podélně rozřízneme. Plátky bagety dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olivovým olejem a dejte na minutu těsně pod rozpálený gril.
Poté navrch rozdrobte sýra vraťte je pod gril na tak dlouho, aby se sýr začal rozpouštět.
Na každý kousek dejte pár plátků zralé hrušky, kterou zbavíme jádřince, a zakápněte medem. Lze použít také hruškové pyré nebo marmeládu. 
Další med nabídněte zvlášť ve sklenici
 
Zdroj informací o sýru: http://www.nasevyziva.cz/
1ks - Francouzká bageta
4lžíce - Olivový olej
120g - Roquefort
1ks - Zralá hruška
2lžíce - Med
příprava - 15
vaření - -
Kategorie Předkrm
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account