Čokoládové suflé
Ingredience
- 1 ks Vejce
- 90 g Cukr
- 100 g Kvalitní čokoláda
- 50 g Hladká mouka
- 120 g Máslo
Instrukce
- Připravte si zapékací formy na čokoládové suflé. Vymažte je a vysypte moukou.Oddělte žloutky a bílky. Z bílků si připravte pevný sníh. Žloutky ušlehejte s cukrem a mezitím si připravte čokoládu - tu rozpusťte na vodní lázni společně s máslem. Do ušlehaných žloutků poté postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidejte hladkou mouku a jako poslední jemně (opravdu jemně) vmíchejte sníh z bílků. Hmotu vlijte do formiček a dejte péct do předem předehřáté trouby o teplotě 180°C cca na 10 minut. Přesný čas vždy záleží na dané troubě. Já osobně mám vyzkoušené, že peču 11 minut. Suflé má být uprostřed "syrové" a "tekuté". Servírujte ve formičce na talířku s ubrouskem (kvůli teplotě formičky).Tento dezert opravdu ráda připravuji, když mají dorazit dobří přátelé. Je to jednoduché a mňamózní. :-).