Čokoládové bonbóny: Pralinky, na které si vybudujete závislost

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 1 hour 30 minutes
Čas vaření 5 minutes
Porce 0
Uvařila MarkétaSládečková

Ingredience

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 100 ml Smetana 31%
  • Ořechy
  • Med
  • Káva

Instrukce

  • Vyčistěte si formu. 
    V mikrovlnné troubě si rozpusťte nasekanou čokoládu. Tak, aby vás jen hřála do prstů. 
    Nyní čokoládu nalejte do formy tak, aby byla úplně plná. Formou zatřeste, aby unikly bublinky vzduchu. Nyní formu obraťte vzhůru nohama, aby vytekla přebytečná čokoláda. Obraťte zpět a setřete kartou nebo pevnou plastovou stěrkou. Znovu obraťte a nechte okapat na mřížce. Pokud ji nemáte tak neobracejte a rovnou s formou do lednice. 
    Náplň:
    Klasická čokoládová ganache:
    Čokoláda a smetana. V různém poměru těchto dvou surovin docílíte různé konzistence náplně. Čokoládu můžete použít mléčnou, bílou nebo hořkou podle chuti.
    Takže... Na náplň, která má po zakousnutí tužší konzistenci a na skusu nechává obtisk vašich předních zubů, potřebujete  poměr 1:1. Tedy 50g rozpuštěné čokolády a 50g smetany, kterou si přivedeme k varu a dáme do ní čokoládu. Zamícháme do stejnorodé směsi a necháme vychladnout. Vyndáme si formu z lednice a lžičkou do ní dáváme náplň asi tak 2-3mm od vrchu. Necháme opět v lednici ztuhnout. Rozehřejeme si opět hořkou čokoládu jako prve a nalijeme ji do formy na náplň, rozetřeme a kartou nebo pevnou stěrkou čokoládu stáhneme, tak že zůstane jen jako spodní víčko na pralince. Znovu dáme formu do lednice a počkáme než čokoláda řádně zatuhne.  Poté hotvé pralinky opatrně vyloupne nebo vyklepneme z formy a už jen mlsáme. 🙂
    Více o příchutích, kde sehnat formy, vychytávkách a jiných postupech a receptech sledujte blog nebo mě klidně kontaktujte, kdyby se něco nedařilo. Do budoucna bude i kurzík. 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account