Čokoládová pěna aneb nebíčko na jazyku! Oslaďte si ráno

Vytisknout recept

Každá z nás si jednou za čas s radostí pochutná. Tak proč si nepochutnat na něčem tak skvělém jako je čokoládová pěna? *heart*

Nalámanou čokoládu dáme do misky a na vodní lázni ji necháme rozpustit.
V misce Smícháme kakao a kávu se 2 lžícemi studené vody a směs přidáme k rozpuštěné čokoládě. Rendlík stáhneme z ohně a čokoládu udržujeme tekutou.
Prošleháme bílky, přidáme k nim cukr a vyšleháhem pevný a lesklý sníh. Do zchladlé, ale stále tekuté čokolády zapracujeme jogurt a pak opatrně, po třetinách, zapracujeme sníh.
Hotovou směs Rozdělíme do misek nebo šálků a necháme vychladnout.
Podáváme poprášené kakaem a ozdobené ovocem.
Dobrou chuť! 🙂
85g - Tmavá čokoláda (alespoň 75%)
1lžíce - Kakao holandského typu
2ks - Bílky
1lžíce - Cukr
50g - Řecké jogurt
1/2lžička - Instantní káva
1hrst - Ovoce na ozdobu (Jahody, maliny...)
příprava - -
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account