Čokoládová pěna aneb nebíčko na jazyku! Oslaďte si ráno
Ingredience
- 85 g Tmavá čokoláda (alespoň 75%)
- 1 lžíce Kakao holandského typu
- 2 ks Bílky
- 1 lžíce Cukr
- 50 g Řecký jogurt
- 1/2 lžička Instantní káva
- Ovoce na ozdobu (Jahody, maliny...)
Instrukce
- Každá z nás si jednou za čas s radostí pochutná. Tak proč si nepochutnat na něčem tak skvělém jako je čokoládová pěna? *heart*Nalámanou čokoládu dáme do misky a na vodní lázni ji necháme rozpustit.V misce Smícháme kakao a kávu se 2 lžícemi studené vody a směs přidáme k rozpuštěné čokoládě. Rendlík stáhneme z ohně a čokoládu udržujeme tekutou.Prošleháme bílky, přidáme k nim cukr a vyšleháme pevný a lesklý sníh. Do zchladlé, ale stále tekuté čokolády zapracujeme jogurt a pak opatrně, po třetinách, zapracujeme sníh.Hotovou směs Rozdělíme do misek nebo šálků a necháme vychladnout.Podáváme poprášené kakaem a ozdobené ovocem.Dobrou chuť! 🙂