Čokoládová pěna aneb nebíčko na jazyku! Oslaďte si ráno

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

Ingredience

  • 85 g Tmavá čokoláda (alespoň 75%)
  • 1 lžíce Kakao holandského typu
  • 2 ks Bílky
  • 1 lžíce Cukr
  • 50 g Řecký jogurt
  • 1/2 lžička Instantní káva
  • Ovoce na ozdobu (Jahody, maliny...)

Instrukce

  • Každá z nás si jednou za čas s radostí pochutná. Tak proč si nepochutnat na něčem tak skvělém jako je čokoládová pěna? *heart*
    Nalámanou čokoládu dáme do misky a na vodní lázni ji necháme rozpustit.
    V misce Smícháme kakao a kávu se 2 lžícemi studené vody a směs přidáme k rozpuštěné čokoládě. Rendlík stáhneme z ohně a čokoládu udržujeme tekutou.
    Prošleháme bílky, přidáme k nim cukr a vyšleháme pevný a lesklý sníh. Do zchladlé, ale stále tekuté čokolády zapracujeme jogurt a pak opatrně, po třetinách, zapracujeme sníh.
    Hotovou směs Rozdělíme do misek nebo šálků a necháme vychladnout.
    Podáváme poprášené kakaem a ozdobené ovocem.
    Dobrou chuť! 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account