Čočková polévka s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou
Ingredience
- 500 g Čočka
- 5 stroužek Česnek
- 250 ml Zakysaná smetana
- 2 lžíce Ocet
- 4 ks Mrkev
- 2 ks Petržel
- 1 ks Celer
- 1 ks Petržel, celer, libeček - nať
- Voda
- Masox
- 200 g Anglická slanina
Instrukce
- Takže dámy,nevím jak vy, alejá miluji klasickou českou kuchyni...I když si ji občas dělám trošku po svém. Jako třeba tuto polévku.Čočku na noc nenamáčím, vařím rovnou spolu s na drobněji nakrájenou kořenovou zeleninou a česnekem. Opražím slaninu a když je vše měkké, vsypu ji do hrnce. Vše ochutím (jak jsem již psala - miluji masox, tudíž jej používám, kdo na něj není, použije klasiku sůl, či cokoli jiného, co má rád), zakápnu octem a lehce zahustím. Nakonec vmíchám zakysanou smetanu a natě. Lze přidat lžičku kari, nebo červené papriky, dle toho, jestli jste na orient, nebo na klasiku.Nevím, jak Vám, ale já na čočku nedám dopustit, i když v bříšku někdy dělá paseku 🙂