Cizrnový salát s tuňákem
Ingredience
- 1 plechovka tuňák v oleji
- 150 g cizrna
- 3 lžíce olivový olej
- 3 ks vejce natvrdo
- podle chuti
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- zálivka
- sůl
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička třtinový cukr
- mletý černý pepř
- 1 lžíce bylinkový ocet
Instrukce
- Cizrnu den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka. Můžeme použít jednu konzervu cizrny ve slaném nálevu. Cizrnu scedíme a vsypeme do mísy.
- Tuňáka otevřeme, olej slijeme a maso dáme stranou. Do oleje přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti a důkladně rozšleháme, než se cukr rozpustí.
- Cibuli a česnek oloupeme a společně nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Směs přidáme k cizrně. Do kastrůlku po cibuli vložíme tuňáka z konzervy a krátce jej orestujeme. Stačí opravdu jen krátce, aby se maso prohřálo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar.
- Zatím nakrájíme vejce na kousky a přidáme jej k cizrně. Horkého tuňáka přidáme k cizrně a vše lehce zamícháme. Nakonec salát přelijeme podle chuti zálivkou.
Salát vypadá moc dobře. Také budu poprvé zkoušet.
Cizrnu jsem ještě nezkoušela. Myslím nejen uvařit, ale ani jsem ji neochutnala.
Mám ráda… musím zase domů koupit cizrnu..