Cizrnový salát s tuňákem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 plechovka tuňák v oleji
  • 150 g cizrna
  • 3 lžíce olivový olej
  • 3 ks vejce natvrdo
  • podle chuti
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks cibule
  • zálivka
  • sůl
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička třtinový cukr
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce bylinkový ocet

Instrukce

  • Cizrnu den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka. Můžeme použít jednu konzervu cizrny ve slaném nálevu. Cizrnu scedíme a vsypeme do mísy.
  • Tuňáka otevřeme, olej slijeme a maso dáme stranou. Do oleje přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti a důkladně rozšleháme, než se cukr rozpustí.
  • Cibuli a česnek oloupeme a společně nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Směs přidáme k cizrně. Do kastrůlku po cibuli vložíme tuňáka z konzervy a krátce jej orestujeme. Stačí opravdu jen krátce, aby se maso prohřálo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar.
  • Zatím nakrájíme vejce na kousky a přidáme jej k cizrně. Horkého tuňáka přidáme k cizrně a vše lehce zamícháme. Nakonec salát přelijeme podle chuti zálivkou.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Salát vypadá moc dobře. Také budu poprvé zkoušet.

  2. Cizrnu jsem ještě nezkoušela. Myslím nejen uvařit, ale ani jsem ji neochutnala.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Mám ráda… musím zase domů koupit cizrnu..

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account