Chřest

Vytisknout recept
Máme tu jaro a k jaru neodmyslitelně patří chřest!
Zelenina, která je bohatá na vitaminy a ještě k tomu velmi chutná!;-)
Nejduležitějši pro přípravu chřestu je mít ČERSTVÝ chřest!
Ten poznáme podle šťavnatosti stonku - pokud je dřevovitá část po stlačení orosená máme skvěle vybráno.
Chřestu se musí odlomit ta dřevovitá část. Je to zhruba 2-5 cm.
Chřest si zhruba do půlky oloupu, jemnými tahy a stejně jako okurku. Jen aby byla slupka dole.
Oloupaný chřest si omeji a srovnam hlavičky k sobě, abych mohla chřest zarovnat.
Poté si chřest namarinuji, můžete pridat i citronovou šťávu, dodá tomu jemnou kyselost na sladký chřest.
Pak dám chřest buď na pánev nebo na kontagril a z jedné strany nechat 5 minut a z druhé 3.
Pokud jej budete dělat v troubě nechte na 230 stupňů tak na 7 minut.
Já chřest podávám místo přílohy a skvělý je se sýrem! 
Přeji Vám dobrou chut!

6ks - Zelený chřest
2špetka - Sůl
1špetka - Pepř
1lžíce - Olej
příprava - 10
vaření - 5+3
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila ValérieChlupsová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account