CHIA mramorová bábovka. Vydatný moučník bohatý na omega3- mastné kyseliny
Ingredience
- 2 hrnek Špaldová mouka nebo hladká bílá
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 hrnek Třtinový cukr
- 2 ks Vejce
- 100 ml Kokosový olej
- 1 špetka Sůl
- 3 lžíce Chia mouka
- 1 hrnek Mléko - rostlinné
- 1 lžíce Kakao nebo karob
- 1 ks Citrón - kůra i šťáva
Instrukce
- Upečte si lahodnou bábovku plnou zdravých ingrediencí a super-potravin. Dodáte organismu cenné omega3- mastné kyseliny, vlákninu a celou řadu prospěšných vitamínů.Připravíte ji snadno, rychle a bez vážení.Co budete potřebovat?- 2 hrnky špaldové mouky- 1 kypřící prášek bez fosfátů- 1 BIO vanilkový cukr- 1 hrnek třtinového cukru- 2 vajíčka- 100 ml kokosového oleje- Špetku soli- 3 PL CHIA mouky (mletých CHIA semínek)- 1 hrnek mléka- 1 PL kakaového prášku (nebo karobu)- Kůru a šťávu z 1 BIO citronu Jak dál?Předehřejte si troubu na 180 °C.Formu na bábovku vymažte olejem a vysypejte moukou nebo strouhaným kokosem.Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh.V míse smíchejte všechny suché ingredience. Mouku prosejte, aby se provzdušnila. Přisypejte do ní kypřící prášek s vanilkovým cukrem. Přidejte cukr a CHIA mouku.Směs zalijte mlékem, olejem a přidejte žloutky s citronovou kůrou a šťávou. Dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh. 2/3 těsta vlijte do formy.Zbylou 1/3 těsta obarvěte kakaovým práškem. Dolijte do formy a jemně zatočte těsto vidličkou, aby se vytvořil efekt mramoru.Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 60 – 65 minut. Než bábovku vyjmete z trouby, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.Nechte prochladnout. Vyklopte z formy na podnos a ocukrujte třtinovým moučkovým cukrem.Dobrou chuť.