Český cheesecake

Vytisknout recept
 
  1. V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.

  2. Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).

  3. Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.

  4. Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný. 

200g - Máslové sušenky
70g - Máslo
600g - Lučina nebo mascarpone
250g - Zakysaná smetana
3ks - Vejce
1ks - Moučkový cukr
1/2ks - Citronová štáva
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Michaela Pimerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account