Celerová polévka s jablíčky
Ingredience
- 300 g celer
- 1 ks cibule
- 2 ks jablko menší
- olivový olej
- 1 lžička tymián
- 500 ml zeleninový vývar
- 0,25 ks bageta
- 1 hrst vlašské ořechy
- sůl a pepř
Instrukce
- Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte celer i jablka a asi 5 minut restujte, přihoďte tymián a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte, dokud celer zcela nezměkne, asi 10 minut.
- Mezitím natrhejte bagetu na malé kousky, v míse promíchejte se lžící oleje, aby se všechny krutony obalily, a rozložte na plech. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a opečte dozlatova. Ořechy nasekejte a na poslední 3 minuty přidejte do trouby ke krutonům.
- Polévku rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do misek, přidejte krutony, ořechy a pár kapek olivového oleje.
Zelerovu polievku robím často.
Vypadá to pěkně. Určitě vyzkouším.
mám ráda všechny typy polévek celerovou vyzkouším
Tu bych i s chutí ochutnala, vše s celerem mám ráda 🙂
jako malá jsem nesnášela celer a teď si to vynahradím (to samé řepa)….