Burrito se skyrovým dipem
Ingredience
- Na salátovou směs
- 2 ks kuřecí prsa
- 1 ks konzerva černých fazolí
- 1 šálek vrchovatý šálek teplé vařené rýže
- 3 šálky nakrájeného římského salátu
- 1 šálek nakrájených rajčat
- ¼ šálku najemno nakrájené červené cibule
- 1 ks avokádo nakrájené na kostičky
- 1 šálek strouhaného cheddaru
- 1 a 1/2 šálku kukuřice konzervované nebo vařené
- ½ ks červené papriky nakrájené na kostičky
- 4 ks tortilly
- Olivový olej sůl, pepř, koření na maso dle chuti
- Na dip
- 1/3 šálku čerstvého nasekaného koriandru
- 1 ks kelímek bohušovického SKYRU natur
- 1 PL polévková lžíce limetkové šťávy
- ¼ šálku salsy domácí nebo kupované
- Chilli omáčka a koření dle chuti
Instrukce
- Postup
- Kuřecí prsa orestujte na oleji, osolte, opepřete a nakrájejte na kousky. V malé misce smíchejte všechny ingredience na dip dohromady, dochuťte dle své chuti. Ve velké míse smíchejte římský salát, avokádo, kuřecí maso, cibulku, černé fazole, rajčata, kukuřici a papriku. Přidejte přichystaný dip a pořádně promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. Část dipu můžete ponechat na namáčení burrita.
- Tortilly ohřejte na několik sekund v mikrovlnné troubě. Následně začněte do každé z nich vrstvit asi 1/4 šálku sýra, 1/4 šálku rýže a vrchovatou lžící salátové směsi. Tortillu zabalte a servírujte.
Tak toto jedlo fakt vyzerá zaujímavo.