Burrito se skyrovým dipem

Vytisknout recept
Ochutnejte naše burrito se skyrem.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Mexická
Klíč. slova drůbeží, rychlé
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Kalorie 205
Uvařila kaji

Ingredience

  • Na salátovou směs
  • 2 ks kuřecí prsa
  • 1 ks konzerva černých fazolí
  • 1 šálek vrchovatý šálek teplé vařené rýže
  • 3 šálky nakrájeného římského salátu
  • 1 šálek nakrájených rajčat
  • ¼ šálku najemno nakrájené červené cibule
  • 1 ks avokádo nakrájené na kostičky
  • 1 šálek strouhaného cheddaru
  • 1 a 1/2 šálku kukuřice konzervované nebo vařené
  • ½ ks červené papriky nakrájené na kostičky
  • 4 ks tortilly
  • Olivový olej sůl, pepř, koření na maso dle chuti
  • Na dip
  • 1/3 šálku čerstvého nasekaného koriandru
  • 1 ks kelímek bohušovického SKYRU natur
  • 1 PL polévková lžíce limetkové šťávy
  • ¼ šálku salsy domácí nebo kupované
  • Chilli omáčka a koření dle chuti

Instrukce

  • Postup
  • Kuřecí prsa orestujte na oleji, osolte, opepřete a nakrájejte na kousky. V malé misce smíchejte všechny ingredience na dip dohromady, dochuťte dle své chuti. Ve velké míse smíchejte římský salát, avokádo, kuřecí maso, cibulku, černé fazole, rajčata, kukuřici a papriku. Přidejte přichystaný dip a pořádně promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. Část dipu můžete ponechat na namáčení burrita.
  • Tortilly ohřejte na několik sekund v mikrovlnné troubě. Následně začněte do každé z nich vrstvit asi 1/4 šálku sýra, 1/4 šálku rýže a vrchovatou lžící salátové směsi. Tortillu zabalte a servírujte.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 205kcal | Tuky: 10g | Protein: 9g | Cukry: 20g
1 Komentář
  1. MariannaFabušová 3 roky ago

    5 stars
    Tak toto jedlo fakt vyzerá zaujímavo.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account