Buchta ze zakysané smetany

Vytisknout recept
Buchta ze zakysané smetany 🙂 
 
Moučkový cukr utřeme s celými vejci. Pak přidáme hl. mouku smíchanou s práškem do pečiva a přidáme olej.
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto. Ještě nepečeme.
Potom si uvaříme vanilkový puding z obou prášků s mlékem a krys. cukrem. (Můžeme přidat ještě vanilkový cukr) Ještě horký pudink nalijeme na neupečené těsto.
Rozetřeme po celé ploše a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C asi na cca 15 minut.
Upečený koláč necháme chvilku odstát a potřeme zakysanou smetanou a dáme ovoce. (Ovoce můžete dát jakékoliv, můžete dát čokoládu, granto, co budete chtít).
 
Poznámka- Někdy dám nejdřív upéct těsto cca na 5-10 min a až pak naliju puding a dám péct znovu. Puding zůstane více nahoře. 
 
Inspirovala jsem se od mé mamky 🙂 , která dělá recept, už několik let 🙂
 
 

200gks - Cukr moučka
200gks - Hl.mouka
5ks - Vejce
100mlks - Olej
1ks - Prášek do pečiva
2ks - Vanilkový puding
750mlks - Mléko
2ks - Zakysaná smetana
ks - Ovoce
příprava - 15min
vaření - 20min
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Barbora Janoušková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account