bryndzový osúch

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • bryndza s uzenou chutí
  • 250 g
  • sladká smetana
  • 120 ml
  • pórek pokrájený na kolečka
  • 15 cm
  • zelená paprika
  • 0.5
  • žlutá a zelená chilli paprička pokrájená na kolečka
  • uzená slanina pokrájená na kostky
  • 30 g
  • houby namočené v horké vodě
  • 20 g
  • jarní cibulka
  • 1
  • šalotka nakrájená podélně na 8 částí
  • 2
  • Na těsto
  • olej
  • 2 lžíce
  • voda
  • 125 ml
  • sůl
  • 1 špetka
  • hladká mouka
  • 250 g

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a vyválíme ho natenko (cca 3 mm). (Můžeme použít i hotový produkt) Povrch těsta natřeme brynzou smíšenou se smetanou. Posypeme zbylými surovinami (pórek, paprika, slanina, houby, cibulka a šalotka). Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý a křupavý.
6 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Děkuji, jen se mi to zase rozhodilo 😀

  2. Brynzu máme rádi a tento recept vypadá úžasně! 🙂

  3. 5 stars
    Super recept. Vyzkouším.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    4 stars
    zajímavý recept 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account