bryndzový osúch
Ingredience
- bryndza s uzenou chutí
- 250 g
- sladká smetana
- 120 ml
- pórek pokrájený na kolečka
- 15 cm
- zelená paprika
- 0.5
- žlutá a zelená chilli paprička pokrájená na kolečka
- uzená slanina pokrájená na kostky
- 30 g
- houby namočené v horké vodě
- 20 g
- jarní cibulka
- 1
- šalotka nakrájená podélně na 8 částí
- 2
- Na těsto
- olej
- 2 lžíce
- voda
- 125 ml
- sůl
- 1 špetka
- hladká mouka
- 250 g
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a vyválíme ho natenko (cca 3 mm). (Můžeme použít i hotový produkt) Povrch těsta natřeme brynzou smíšenou se smetanou. Posypeme zbylými surovinami (pórek, paprika, slanina, houby, cibulka a šalotka). Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý a křupavý.
Děkuji, jen se mi to zase rozhodilo 😀
Brynzu máme rádi a tento recept vypadá úžasně! 🙂
Super, to budu ráda.
Super recept. Vyzkouším.
Děkuji.
zajímavý recept 🙂