Brusinková buchta
Ingredience
- 3/4 hrnek Bílý jogurt
- 1/2 hrnek Cukr
- 1 ks Vejce
- 2 a 3/4 hrnek Hladká mouka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1/2 hrnek Máslo
- 1 špetka Sůl
- 1 hrnek Sušené brusinky
- Cukr krystal na posypání
Instrukce
- O tip na netradiční buchtu plnou brusinek se podělila Andrejka. Určitě vyzkoušíme!Stranou si smícháme jogurt a vejce. Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vlijeme rozehřáté máslo a za stálého míchání přidáme brusinky, cukr, a poté jogurtovou hmotu. Vše řádně promícháme (nejlépe rukama) a dáme na pomoučený vál. Těsto ještě prohněteme a vložíme do koláčové formy. Pečeme při vysoké teplotě 15-20 minut. Ještě teplé posypeme cukrem.Snad se dílo podaří 🙂