Brokolicová polévka

Vytisknout recept
Brokolicová polévka se dá uvařit na sto a jeden způsob – nejspíš proto se nám nikdy neomrzí!
1
V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a opečte doměkka, trvá to asi 5 minut. Poté vsypte česnek a minutu míchejte, aby se rozvoněl, ale nepřipálil. Pak přidejte špenát a zalijte vývarem, osolte. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a zvolna vařte 15 minut. Na posledních 5 minut přihoďte brokolici.
2
Odstavte, vylovte část brokolice a zatím ji dejte stranou. Do rendlíku vsypte většinu petrželky a sýr, dosolte a opepřete podle chuti. Rozmixujte dohladka tyčovým mixérem anebo ve stolním mixéru. Je-li polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou horké vody.
 
3
Polévku rozdělte do misek a ozdobte zakysanou smetanou. Podávejte s odloženými růžičkami brokolice a petrželkou a přidejte další sýr na posypání podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Polévku můžete doplnit krutony nebo křupavým pečivem. Čerstvou brokolici lze nahradit 350–400 g mražené (s tou zacházejte podle návodu na obalu).

ks - olivový olej 2 PL
ks - cibule 1 ks nakrájená na kostičky
ks - mrkev 2 ks nakrájená na kostičky
ks - řapíkatý celer 2 ks nakrájený nadrobno
ks - mražený listový špenát 250 g povolený
ks - vývar zeleninový 750 ml
ks - sůl
ks - pepř barevný čerstvě mletý
ks - brokolice 1 ks na drobné růžičky
ks - petrželka 1 svazek hladkolistá, nasekaná
ks - čedar 50 g nastrouhaný + další k podávání
ks - zakysaná smetana 4 PL tučná
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account