Brdská minestrone aneb plný talíř zeleniny

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 21 minutes
Porce 0
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 1 ks Cibule
  • Česnek
  • 1-3 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev
  • 2-3 ks Řapíkatý celer
  • 2-3 ks Rajče
  • 4 ks Žampion
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Plechovka fazolí
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Račatový protlak
  • 1 l Zeleninový vývar
  • 1 lžíce Máslo
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Minestrone je klasická italská polévka, do níž zužitkuje zbytky zeleniny. Petra H. poslala svoji českou, neméně lahodnou verzi. Zahřeje a nabije vitaminy.
    Když mám v lednici přebytky zeleniny, většinou se pustím do přípravy této polévky, která je rychlá a výborná. Navíc teď na podzim skvělý zdroj vlákniny a vitamínů.
    Minestrone - je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Její název pochází z italského slova minestra - polévka. V Itálii je tak zakořeněná, že do ní každý kraj s láskou přidává „něco svého“. Tak tady je moje verze. Ale ani u nás není nikdy stejná, její složení se nepatrně mění podle sezónní zeleniny.
    Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek. Veškerou zeleninu si nakrájíme na zhruba stejně velké kousky (kolečka, kostičky,...). Zeleninu přidáme k cibuli a krátce orestujeme.
    Přilijeme zeleninový vývar (gurmeti a Zdeněk Pohlreich prominou, ale používám biokostku bez glutamátů) a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme 2-3 lžíce rajčatového protlaku, plátek másla, fazole a krátce povaříme.
    Dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobené parmazánem a snítkou bazalky
    DOBROU CHUŤ !  [x] [x] [x]
     
    Tip:
    V Itálii do ní ještě často dávají těstoviny.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account