Bramborový salát s celerem a jablky a mrkví

Vytisknout recept
Brambory omyjeme a dáme je ve slupce uvařit. Celer a mrkev očistíme, rozkrojíme na menší kousky a dáme do osolené vody uvařit "na skus".
Po uvaření necháme zeleninu vychladit. Poté brambory oloupeme a společně s celerem nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na závěr si oloupeme jablíčka a i ta nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a spojíme pár lžícemi majonézy, případně můžeme nakombinovat s bílým jogurtem či zakysanou smetanou.
Ideálně necháme v chladu odležet do druhého dne. Pak už jen podáváme - u nás byl s kuřecími řízky a vinnou klobásou.

10ks - brambory střední velikost
1ks - celer větší bulva
2ks - mrkev větší
2-3ks - jablka pevnější, kyselejší
ks - majonéza, případně jogurt či zakysané smetana
ks - sůl a mletý pepř - dle chuti
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Salát
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account