Brambory omyjeme a dáme je ve slupce uvařit. Celer a mrkev očistíme, rozkrojíme na menší kousky a dáme do osolené vody uvařit "na skus".
Po uvaření necháme zeleninu vychladit. Poté brambory oloupeme a společně s celerem nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na závěr si oloupeme jablíčka a i ta nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a spojíme pár lžícemi majonézy, případně můžeme nakombinovat s bílým jogurtem či zakysanou smetanou.
Ideálně necháme v chladu odležet do druhého dne. Pak už jen podáváme - u nás byl s kuřecími řízky a vinnou klobásou.10ks - brambory střední velikost1ks - celer větší bulva2ks - mrkev větší2-3ks - jablka pevnější, kyselejšíks - majonéza, případně jogurt či zakysané smetanaks - sůl a mletý pepř - dle chutipříprava - 20vaření - 60