Bramborový knedlík
Ingredience
- 500 g Brambory
- Cibule
- Česnek
- Polévkové koření
- Mouka
- Sůl
Instrukce
- Takto připravené pokrmy můžete po uvaření opatrně vyjmout ze sáčků a podávat dle chuti.Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. K nastrouhaným surovinám přidáme polévkové koření a sůl podle chuti. Přisypeme mouku a vše důkladně promícháme, aby vzniklo těstíčko. Do mikrotenových sáčků kápneme trochu oleje. Sáčky promneme, aby se olej rovnoměrně rozprostřel po vnitřním povrchu sáčku. Do každého sáčku dáme dvě naběračky připraveného těstíčka. Sáček sklepneme, aby se těsto usadilo na dně. Sáčky pevně zavážeme, aby se těsto při vaření neuvolnilo. Sáčky s těstem vložíme do hrnce s vroucí vodou. Pomalu vaříme na mírném ohni po dobu 1,5 hodiny. Uvedené množství těsta je určeno na přípravu 4 sáčků.