Bramboračka s houbami

Vytisknout recept
Uvaříme si bramboračku tak, jak ji máme rádi. 
Já jsem zvolil kachní sádlo, protože je žluťoučké a má výraznější chuť. Kdo jej nesežene, nebo mu nevyhovuje, samozřejmě si zvolí klasiku. Nejdříve si nakrájím cibuli, brambory, celer a mrkev. Namočím houby a kroupy. Všechny ingredience chci mít připravené, abych potom stíhal.
V hrnci si rozehřeji kachní sádlo, přidám cibuli a orestuji. Následuje celer a mrkev. uvařím si v rychlovarné konvici vodu a pomalu přilévám do hrnce. Vedle si na pánvi orestuji houby s kroupami a česnekem a vliju do hrnce. Naliju zbylou vodu z konvice a přidám brambory. Ochutím solí, majoránkou atd. Vařím asi 30 až 40 minut, podle měkkosti brambor. Dochutíme podle vlastní chuti. Dobrou chuť.
5 - ks - Brambory
1 - ks - cibule
1 - hrst - kroupy
1 - hrst - houby sušené
1 - hrst - celer
1 - hrst - mrkev
2 - lžíce - kachní sádlo
2 - stroužek - česnek
1 - špetka - majoránka
1 - špetka - sůl
1 - špetka - pepř
Kategorie Polévka
Čas přípravy 30 minutes
1 Komentář
  1. Bramboračku dělám podobnou,máme jí rádi.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account