Uvaříme si bramboračku tak, jak ji máme rádi. Já jsem zvolil kachní sádlo, protože je žluťoučké a má výraznější chuť. Kdo jej nesežene, nebo mu nevyhovuje, samozřejmě si zvolí klasiku. Nejdříve si nakrájím cibuli, brambory, celer a mrkev. Namočím houby a kroupy. Všechny ingredience chci mít připravené, abych potom stíhal.V hrnci si rozehřeji kachní sádlo, přidám cibuli a orestuji. Následuje celer a mrkev. uvařím si v rychlovarné konvici vodu a pomalu přilévám do hrnce. Vedle si na pánvi orestuji houby s kroupami a česnekem a vliju do hrnce. Naliju zbylou vodu z konvice a přidám brambory. Ochutím solí, majoránkou atd. Vařím asi 30 až 40 minut, podle měkkosti brambor. Dochutíme podle vlastní chuti. Dobrou chuť.5 - ks - Brambory1 - ks - cibule1 - hrst - kroupy1 - hrst - houby sušené1 - hrst - celer1 - hrst - mrkev2 - lžíce - kachní sádlo2 - stroužek - česnek1 - špetka - majoránka1 - špetka - sůl1 - špetka - pepř