Bouchané brambory

Vytisknout recept
Sůl doporučuji dát hlavně do vody, když se brambory vaří, ale pak brambory i lehounce osolit před pečením.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg brambor čím menší, tím lepší
  • 2 lžičky dle toho, jak moc doma solíte soli
  • 100 g sádla ideálně husího
  • 3 lžičky koření na brambory SONNENTOR

Instrukce

  • Jako první si brambory důkladně očistíme. Vzhledem k tomu, že brambory neškrábeme a necháváme slupku, tak doporučuji použít kartáč na zeleninu a brambory pod vodou vydrhnout.
  • Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit, dokud nezměknou.
  • Ke konci vaření rozpustíme v hrnci sádlo a až lehce vychladne, přidáme do něj koření.
  • Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je a přendáme na plech. Paličkou každou zvlášť ťukneme tak, aby se lehce “rozplácla”. Potřeme směsí sádla a koření a dáme péct do trouby zhruba 20 minut dokud nezezlátnou (doporučuji dát nejdříve klasický ohřev a na posledních 5 minut přepnout na gril) na 200 °C.
  • Brambory na bouchačku se skvěle hodí jako příloha, ale když k nim přidáte čerstvý tvaroh/sýr/kefír, můžete si na nich pochutnat jen tak.
5 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    nedávno je dělal někdo v TV a hned mě zaujaly…

  2. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    Vypadá to dobře a jednoduše, brambory by určitě chutnaly příteli, to je bramborový člověk. 😀

  3. 5 stars
    Prima jednoduchý a dobrý recept.

  4. Zajímavá a ne až tak často používaná úprava brambor, díky za inspiraci.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account