Sůl doporučuji dát hlavně do vody, když se brambory vaří, ale pak brambory i lehounce osolit před pečením.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 1osoba
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
1kgbramborčím menší, tím lepší
2lžičkydle toho, jak moc doma solíte soli
100gsádlaideálně husího
3lžičky koření na brambory SONNENTOR
Instrukce
Jako první si brambory důkladně očistíme. Vzhledem k tomu, že brambory neškrábeme a necháváme slupku, tak doporučuji použít kartáč na zeleninu a brambory pod vodou vydrhnout.
Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit, dokud nezměknou.
Ke konci vaření rozpustíme v hrnci sádlo a až lehce vychladne, přidáme do něj koření.
Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je a přendáme na plech. Paličkou každou zvlášť ťukneme tak, aby se lehce “rozplácla”. Potřeme směsí sádla a koření a dáme péct do trouby zhruba 20 minut dokud nezezlátnou (doporučuji dát nejdříve klasický ohřev a na posledních 5 minut přepnout na gril) na 200 °C.
Brambory na bouchačku se skvěle hodí jako příloha, ale když k nim přidáte čerstvý tvaroh/sýr/kefír, můžete si na nich pochutnat jen tak.