Boršč podle Valentýny

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 2 hours
Porce 0
Uvařila HanaŠvamberková

Ingredience

  • 2 ks Mrkev
  • 4 ks Červená řepa
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 2 hrst Zelí
  • 4 lžička Rajský protlak
  • 2 lžíce Kečup
  • 3 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř celý
  • 3 lžička Cukr krystal
  • 5 lžička Sůl
  • Olej
  • Citrónová šťáva
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 1/4 kg Hovězí maso nebo jiné podle chuti

Instrukce

  • Maso dáme vařit do 2 l osolené studené vody (časově podle druhu masa, abychom nečekali s další přípravou).Mrkev a řepu nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Pak na ní orestujeme mrkev s řepou a dáme stranou. Brambory nakrájíme na menší kostky, a když vyndáme uvařené maso, vsypeme do vývaru brambory. Po 10 minutách přidáme k bramborám dvě hrsti najemno nakrájeného zelí, bobkový list (3 ks), 8 kuliček pepře, vsypeme 3 lžičky cukru, dosolíme a vaříme ještě cca 10 – 15 minut. Nakonec vmícháme orestovanou mrkev s řepou, 4 lžičky rajského protlaku (případně 2 lžíce kečupu) a necháme 1 minutu provařit. Na závěr jemně dochutíme citrónovou šťávou. Na talíři zdobíme kopečkem lahodné kysané smetany.
    Recept mám od své známé z Ukrajiny a u nás doma se stal okamžitě jedním z nejoblíbenějších receptů!
    😀
    Budu moc ráda, když zachutná i vám!
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account