Maso dáme vařit do 2 l osolené studené vody (časově podle druhu masa, abychom nečekali s další přípravou).Mrkev a řepu nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Pak na ní orestujeme mrkev s řepou a dáme stranou. Brambory nakrájíme na menší kostky, a když vyndáme uvařené maso, vsypeme do vývaru brambory. Po 10 minutách přidáme k bramborám dvě hrsti najemno nakrájeného zelí, bobkový list (3 ks), 8 kuliček pepře, vsypeme 3 lžičky cukru, dosolíme a vaříme ještě cca 10 – 15 minut. Nakonec vmícháme orestovanou mrkev s řepou, 4 lžičky rajského protlaku (případně 2 lžíce kečupu) a necháme 1 minutu provařit. Na závěr jemně dochutíme citrónovou šťávou. Na talíři zdobíme kopečkem lahodné kysané smetany.Recept mám od své známé z Ukrajiny a u nás doma se stal okamžitě jedním z nejoblíbenějších receptů! :-DBudu moc ráda, když zachutná i vám!