Bigoš

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Iva Lojkásková

Ingredience

  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Kysané zelí
  • Olej
  • 2 lžička Grilovací koření
  • Sůl, pepř
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 ks Cibule
  • 1 lžička Kmín

Instrukce

  • Pro pokušení jídlo, které ne zcela odpovídá zásadám zdravé výživy. *smile*
    Nakrájíme si cibuli a orestujeme na oleji nebo na sádle. Přidáme na kostky nakrájené plecko a orestujeme. Přidáme kmín, sůl, pepř a grilovací koření (docela hojně) a podlijeme vodou, případně vývarem. Dusíme do změknutí masa. Přidáme kysané zelí, pokud je tvrdší předem povaříme. Podusíme chvíli společně a nakonec přidáme prolisovaný česnek
    Podáváme s knedlíkem, ale chutná i s chlebem.
    Je to vlastně mnohem jednodušší varianta české klasiky vepřo-knedlo-zelo. I když údajně původ má toto jídlo v Polsku.
    Dobrou chuť ...a váhu raději schovejte 😉
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account