Bigoš
Ingredience
- 500 g Vepřová plec
- 500 g Kysané zelí
- Olej
- 2 lžička Grilovací koření
- Sůl, pepř
- 2 stroužek Česnek
- 2 ks Cibule
- 1 lžička Kmín
Instrukce
- Pro pokušení jídlo, které ne zcela odpovídá zásadám zdravé výživy. *smile*Nakrájíme si cibuli a orestujeme na oleji nebo na sádle. Přidáme na kostky nakrájené plecko a orestujeme. Přidáme kmín, sůl, pepř a grilovací koření (docela hojně) a podlijeme vodou, případně vývarem. Dusíme do změknutí masa. Přidáme kysané zelí, pokud je tvrdší předem povaříme. Podusíme chvíli společně a nakonec přidáme prolisovaný česnekPodáváme s knedlíkem, ale chutná i s chlebem.Je to vlastně mnohem jednodušší varianta české klasiky vepřo-knedlo-zelo. I když údajně původ má toto jídlo v Polsku.Dobrou chuť ...a váhu raději schovejte 😉