Bezlepkový dezert s červstvými ostružinami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila HanaGottwaldová

Ingredience

  • 5 ks Vejce
  • 150 g Cukr
  • 50 ml Olej
  • 100 g Pohanková mouka
  • 3 - 4 lžíce Kakao
  • 1/2 ks Bezlepkový prášek do pečiva
  • 400 g Tvaroh
  • 1 ks Šlehačka
  • 3 lžíce Cukr
  • Čerstvé ostružiny

Instrukce

  • Rychlý, jednoduchý, osvěžující a bez lepku. Místo ostružin můžete použít jiné ovoce: maliny, jahody, borůvky...
    Troubu rozhřejeme na 180 stupňů.
    V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháme olej a směs mouky, kakaa a prášku do pečiva.
    Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 - 20 min.
    Krém: v míse ušleháme dohromady tvaroh, šlehačku, cukr (3 lžíce nebo jak má kdo rád sladké).  Ušlehaný krém natřeme na vychladlou buchtu, před podáváním ozdobíme ostružinami.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account