Bezlepkové tvarohové „cukroví“ na slano

Vytisknout recept
Kdo říká, že Vánoce mohou být jen nasladko, vždyť slané "cukroví" chutná vážně skvěle. Navíc jej užijete i na silvestrovské oslavě.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Bezlepková
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 1 plech
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 150 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
  • 150 g tvarohu „ve stříbře“
  • 150 g másla
  • rozšlehané vejce na potření
  • Na ozdobu semínka hrubější směs koření, kmín

Instrukce

  • Máslo nechte změknout. Spojte ho s tvarohem, bezlepkovou směsí a vypracuje těsto. Těsto vytvarujte do válečku a zabalené ve folii nechte odležet v lednici. Na pomoučené ploše vyválejte placku silnou asi půl centimetru. Pomocí vykrajovátka tvořte oblíbené tvary a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a lehce posypte kořením a semínky. Pečte na 180 °C do zlatova (cca 15 až 20 minut, dle trouby).

Notes

TIPY
Na posyp použijte směs koření, které obsahuje červený pepř. Vypadá to efektně. Tyto slané chuťovky vypadají krásně v průhledném celofánu staženým vánoční stuhou. Použijte jako jedlý dárek. Pokud nemáte čas, nebo nemáte vykrajovátka, rozkrájejte plát těsta na tyčinky.
Zdroj a foto: Labeta / Recepty připravila lektorka zdravého životního stylu a odbornice na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz, ambasadorka značek Labeta, Druid a Iswari.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account