Kdo říká, že Vánoce mohou být jen nasladko, vždyť slané "cukroví" chutná vážně skvěle. Navíc jej užijete i na silvestrovské oslavě.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Bezlepková
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 1plech
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
150gUniverzální směsi bez lepku Labeta
150gtvarohu „ve stříbře“
150gmásla
rozšlehané vejce na potření
Na ozdobu semínkahrubější směs koření, kmín
Instrukce
Máslo nechte změknout. Spojte ho s tvarohem, bezlepkovou směsí a vypracuje těsto. Těsto vytvarujte do válečku a zabalené ve folii nechte odležet v lednici. Na pomoučené ploše vyválejte placku silnou asi půl centimetru. Pomocí vykrajovátka tvořte oblíbené tvary a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a lehce posypte kořením a semínky. Pečte na 180 °C do zlatova (cca 15 až 20 minut, dle trouby).
Notes
TIPYNa posyp použijte směs koření, které obsahuje červený pepř. Vypadá to efektně. Tyto slané chuťovky vypadají krásně v průhledném celofánu staženým vánoční stuhou. Použijte jako jedlý dárek. Pokud nemáte čas, nebo nemáte vykrajovátka, rozkrájejte plát těsta na tyčinky.Zdroj a foto: Labeta / Recepty připravila lektorka zdravého životního stylu a odbornice na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz, ambasadorka značek Labeta, Druid a Iswari.