Bezlepkové špenátové ravioli
Ingredience
- 2 ks Mladá cuketa
- 250 g Listový špenát
- 3 stroužek Česnek
- 1 lžíce Olivový olej
- 1/4 hrnek Strouhaný parmazán
- 4 ks Rajče
- 1 ks Mozzarella
- Sůl
- Pepř
Instrukce
- Vyzkoušejte tyhle vynikající ravioli podle Pepuny. Nepoznáte, že tam není ani zrnko pšenice.Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme špenát, podusíme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a špetkou soli. Nesolíme moc, protože parmazán špenát ještě dochutí. Špenát necháme zchladnout.Z cukety podélně odkrajujeme proužky pomocí škrabky na brambory. Lépe se takto porcují menší cukety. Dva plátky cukety složíme do kříže, doprostřed dáme lžíci špenátu a posypeme parmazánem. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioli. Ravioli vyskládáme do zapékací formy, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Pečeme 25 minut na 190 stupňů Celsia.Podáváme jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu. Náplň raviol je volitelná. Můžete je zkusit zapéct s mletým masem a rajčaty, nebo se šunkou, houbami, ricottou a zeleninou.