Batátové scones s čokoládou
Ingredience
- 1 hrnek Špaldová mouka
- 1 hrnek Ovesná mouka
- 1 lžíce Prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 hrnek Batátové pyré
- 1/3 hrnek Javorový sirup
- 1 lžička Vanilkový extrakt
- 1/4 hrnek Kokosový olej
- 50 g Hořká čokoláda
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokud nemáte již připravené, upečeme si zhruba jednu středně velkou sladkou bramboru doměkka, necháme zchládnout. Rozmixujeme v hladké pyré. V míse smícháme špaldovou mouku s ovesnou, práškem do pečiva, špetkou soli a skořicí. V menší misce prošleháme batátové pyré s javorovým sirupem, vanilkovým extraktem, roztopeným kokosovým olejem a nalámanou hořkou čokoládou. Tekutou směs vlijeme k sypké a pomocí rukou zpracujeme v tužší těsto. Pokud by nechtělo držet pohromadě, přidejte pár lžic horké vody či pyré. Těsto vyválíme v silnější plát a vykrajujeme libovolný tvar. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme roztopeným kokosovým olejem, aby nebyly suché a pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.