Bagel pasta
Ingredience
- 200 g celozrnných špaget
- 250 g mandlového mléka
- 50 g kešu oříšků
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- extra panenský olivový olej
- mák
- lněné semínko
- dýňová semínka
- slunečnicová semínka
- černá a bílá sezamová semínka
- čerstvá jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Instrukce
- Do mixéru dejte mandlové mléko a kešu. Rozmixujte a nechte pár hodin odpočinout. Přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu a droždí. Znovu rozmixujte.
- Nasucho opečte všechna semínka a odložte stranou.
- Do pánve dejte extra panenský olivový olej a dovnitř prolisujte česnek. Jemně osmahněte.
- Uvařte špagety a nechte si půl sklenice vody z vaření těstovin.
- Uvařené špagety dejte do pánve, přilijte připravenou rozmixovanou směs a zvyšte teplotu. Promíchejte, krém začne houstnout. Pokud je příliš hustý, stačí ho naředit trochou vody z těstovin.
- Na závěr posypte semínky, čerstvou jarní cibulkou, pepřem a podávejte.
To vypadá pěkně. Zaujala mě ta semínka. Mám doma právě tato všechna semínka, tak vyzkouším.
cibule, brrr 🙁
My jí fakt miluje, pod maso, na pizzu, na omeletu….
Tak toto je pro mě už hodně velký experiment, zkoušet jistě nebudu.
Pokud máte čas a chuť je třeba někdy něco nového vyzkoušet.
Přesně jak píšete, někdy a něco 🙂