Go Back
+ servings

Bagel pasta

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g celozrnných špaget
  • 250 g mandlového mléka
  • 50 g kešu oříšků
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • extra panenský olivový olej
  • mák
  • lněné semínko
  • dýňová semínka
  • slunečnicová semínka
  • černá a bílá sezamová semínka
  • čerstvá jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Do mixéru dejte mandlové mléko a kešu. Rozmixujte a nechte pár hodin odpočinout. Přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu a droždí. Znovu rozmixujte.
  • Nasucho opečte všechna semínka a odložte stranou.
  • Do pánve dejte extra panenský olivový olej a dovnitř prolisujte česnek. Jemně osmahněte.
  • Uvařte špagety a nechte si půl sklenice vody z vaření těstovin.
  • Uvařené špagety dejte do pánve, přilijte připravenou rozmixovanou směs a zvyšte teplotu. Promíchejte, krém začne houstnout. Pokud je příliš hustý, stačí ho naředit trochou vody z těstovin.
  • Na závěr posypte semínky, čerstvou jarní cibulkou, pepřem a podávejte.