Bábovka z červené řepy

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila AndreaHomolková

Ingredience

  • 250 g Červená řepa
  • 200 g Hladká mouka
  • 80 g Kakao
  • 1/2 ks Kypřící prášek
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 3 ks Vejce
  • 180 ml Olej
  • 50 g Čokoláda

Instrukce

  • Zelenina na sladko? Ano! Tip na bábovku s červenou řepou máme od Andrejky.
    Řepu umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Až vychladne, oloupeme ji a rozmixujeme nebo nastrouháme. Smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a cukrem. Poté přidáme řepu, vejce a olej. Pořádně smícháme a nakonec přidáme na kousky nasekanou čokoládu. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní těsto a pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia asi 40 minut. I když bábovka z červené řepy je z řepy, tak to nikdo nepozná.
    Ale nejprve dejte své návštěvě ochutnat, než řeknete, z čeho bábovka je 😛
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account