Bábovka od Věrky P.

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 hrnek Polohrubá mouka
  • 1 hrnek Cukr krystal
  • 1 hrnek Olej
  • 1 hrnek Mléko
  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 2 lžíce Kakao
  • 1 špetka Sůl

Instrukce

  • Žloutky utřeme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, malinko ohřáté mléko (cca 30 sekund v mikrovlnce). Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a lehce vmícháme sníh z bílků. Ten bude krásně pevný, když do bílků před šleháním přidáme špetku soli.
    Vymažeme si formu na bábovku, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a vylijeme část těsta. Do zbylého těsta vmícháme 2 lžíce kakaa a vylijeme na světlou vrstvu. (Když mám náladu, tak si ještě nechávám trochu světlého těsta a udělám tříbarevnou bábovku.)
    Pečeme v předehřáté troubě asi 40 - 45 minut. Zkoušíme špejlí nebo brčkem, které po vytažení z těsta musí zůstat čisté.
    Tato bábovka je vždy vláčná, nedusí a moc všem chutná. (Ale moje kamarádka Věrka P. ji má stejně vždy ještě o chlup lepší než já.)
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account