Asch-eDscho-perská polévka
Ingredience
- 2 l Zeleninový nebo kuřecí vývar
- 1 ks Cibule
- 200 g Kroupy
- 1 lžička Kurkuma
- 1 ks Limetka - šťáva
- 60 g Rajčatové puré
- 150 g Mrkev
- 120 g Kysaná smetana nebo smetanový krém
- 30 g Čerstvá petrželka
- dle chuti Sůl, pepř
- 8 ks Měsíčky limetky
Instrukce
- Na oleji orestujeme jako vždy cibulku:-)na to nasypeme kroupy a minutu restujeme.Pak přidáme, vše kromě-petžele, mrkve a limetových měsíčku a smetany.Podle toho jestli to vaříme v tlakovém hrnci nebo normálním se nám čas vaření zkrátí, v tlakovém já nechávám dokud to nezačne syčet, pak dám na minimum plamen a nechávám vařit takto asi 20 minut.Pak zkusíme jestli jsou kroupy měkké a podle potřeby zředíme vodou.Pak tam dáme vařit mrkev opět tak 10 minut.Pak už jen zamícháme bud do celého hrnce smetánku nebo jen porci na talíř, sypeme petržel a k tomu dáme limetky které si vymačkáváme dovnitř.Kdo to nechce vařit na dvě etapy tak mrkev hoďte hned, a bude to víc kašovité.*smile*A kdo nemá v zásobě v mrazáku vývar ,tak to udělejte podle svého...